terugblik op de vriendendag 2022

groepsfoto vriendendag 2022

Een vriendendag samen met fr. Jesudoss

Met heel veel plezier kunnen we terugkijken op het bezoek van father Jesudoss aan Vlijmen.

In de weken dat hij in Vlijmen is geweest heeft hij een aantal vrienden persoonlijk bezocht, is voorgegaan in de kerken in Haarsteeg, Bokhoven en Vlijmen en is hij aanwezig geweest bij de vriendendag op 21 september.

En we wisten het al, maar de extra collectes in de kerken hebben opnieuw laten zien hoe een warm hart de parochianen hem nog toedragen. Met gulle hand is er gegeven. Heel hartelijk dank daarvoor.

Image
Image

 

En opnieuw hebben we van de gastvrijheid van de parochie Heilige  Augustinus gebruik mogen maken om in ‘de Lantaarn’ de Vriendenbijeenkomst te houden.

Samen met een 40-tal vrienden hebben we een fijne middag gehad. Father Jesudoss  heeft een uitgebreide presentatie gehouden over zijn werk. Hij heeft vertelt over de moeilijke ‘coronajaren’ en over zijn drukke baan in het St. Johns Hospital. Door deze omstandigheden zijn er minder studenten geholpen dan hij had gewild. 

Fr. Jesudoss staat  nu voor een nieuwe start. Hij hoopt op een benoeming in een kleine parochie.

 

 Helaas is fr. Jeevarai, een goede vriend van hem, en een van de priesters die hem hielp bij de ondersteuning aan studenten, als gevolg van corona overleden.  De afgelopen maanden heeft father Jesudoss, tijdens en na zijn afscheid bij het ziekenhuis, veel contacten gehad met anderen en bewust gezocht naar personen die contactpersoon willen zijn tussen studenten en hem om zo meer studenten te kunnen laten studeren.

Na een genoeglijk samenzijn met een hapje en een drankje heeft fr. Jesudoss van iedereen persoonlijk afscheid genomen. Voor ieder had hij een vanuit India meegebracht sjaaltje als aandenken.

Fr. Jesudoss is inmiddels weer terug naar India. En wij, bestuur en onze vrienden,  zijn dankbaar en blij dat we hem in Vlijmen mochten ontvangen. Zijn bezoek heeft ons zeker geïnspireerd om verder te gaan.

Ook father Jesudoss vond het heel bijzonder dat, 11 jaar na zijn afscheid, de verbondenheid met de parochie Vlijmen en Haarsteeg nog zo groot is. Hij kijkt met heel veel dankbaarheid terug op zijn bezoek en de contacten die hij heeft gehad.

Image