Historie

Wie is Father Jesudoss

Father Jesudoss Rajamanickam is geboren in 1969 te Pannamaravatthu, een dorp in Zuid Oost India. Hij is in 1998 tot priester gewijd. Vervolgens heeft father Jesudoss benoemingen gehad in diverse parochies in zuid oost India, waaronder ook op het straatarme eiland Rameshwaram. De levensomstandigheden hier hebben father Jesudoss gestimuleerd op te komen voor de allerarmsten, daarbij een voorbeeld nemend aan de bekende Indiase zuster Moeder Theresa.
Father Jesudoss laat zich leiden door de woorden van Mahatma Gandhi: “Onderwijs is de basis voor de ontwikkeling van het bewustzijn van een ieder en de opbouw van de samenleving.”
Door het bieden van kansen op beter onderwijs kunnen de levensomstandigheden verbeteren.

Image

Father Jeusdoss in Vlijmen

In 2004 is father Jesudoss door zijn bisschop naar Nederland gezonden om zijn master theologie te halen. Ingegeven door het tekort aan priesters in Nederland heeft de bisschop van Den Bosch, monseigneur A. Hurkmans, het bisdom in India gevraagd om een beroep te mogen doen op father Jesudoss. In de parochie Oss heeft father Jesudoss het Nederlandse parochieleven en de taal leren kennen. Zijn kwaliteiten en ambities werden snel bekend en zijn open manier in de omgang met mensen leverden veel goodwill op.

In 2006 werd hij gevraagd pastoor te worden van de parochie Sint Jan Geboorte in Vlijmen. Hier heeft hij een basis gelegd voor een succesvolle samenwerking van de parochies Vlijmen en Haarsteeg. Zowel parochianen als mensen van buiten voelden zich door hem aangesproken om samen het verschil te maken.

Father Jesudoss in India

In 2011 keerde father Jesudoss terug naar India. De eerste drie jaar daar heeft hij gewerkt als administrator, docent en waarnemend rector van het St. Paul’s Seminarie in de grote stad Trichy. In de weekenden verrichtte hij pastoraal werk in de arme wijken van Trichy, in parochies in de regio en in een gevangenis.

Vanaf juni 2015 is father Jesudoss werkzaam in St John’s National Academy of Health Sciences in Bangalore. In Bangalore en voorsteden wonen ruim 12 miljoen mensen.
St. John’s is in 1964 opgericht door de vergadering katholieke bisschoppen en heeft een capaciteit van ruim 1800 bedden. Father Jesudoss is hier benoemd door het college van bisschoppen als algemeen directeur. Naast de algemene opleidingen kent St John’s ziekenhuis meer dan 60 specialismen. St John’s ziekenhuis heeft een academische status en is toonaangevend in onderzoeken.

Image