Renovatie basisschool in Kottaiyur

Stichting de Vriendenkring van father Jesudoss ontving een aanvraag voor de renovatie van een basisschool in Kottaiyur.

Kottaiyur is een klein afgelegen dorp in het district Sivagangai in Zuid India. De bevolking is heel arm. Kleine boeren en dagloners die leven van een beetje landbouw en afhankelijk van dagelijkse klussen. Het land is droog en moeilijk te bewerken. De bevolking verdient amper genoeg om hun gezin te onderhouden.   

Al in 1928 heeft een priester van de parochie een schooltje opgezet. In de loop der jaren is deze school steeds gegroeid. Er zijn 2 gebouwen met samen 105 leerlingen, waarvan 45 katholiek. Voor de kinderen is onderwijs heel belangrijk. Naast het onderwijs is er ook aandacht voor hygiëne en krijgen de kinderen een dagelijkse maaltijd.

Image
Image

Goed onderwijs geeft deze kinderen een kans op een betere toekomst. Het onderwijs op deze school staat goed aangeschreven maar de status van het gebouw is bedroevend. Op de foto’s kunt u zien dat de gebouwen er zowel buiten als van binnen niet best bijstaan.

Om een veilige omgeving voor de kinderen te waarborgen is dringend renovatie nodig: Het dak is niet waterdicht, de muren zijn gescheurd en de schoolbanken zijn aan vervanging toe.

Van Fr.  Antonysami,  priester in de parochie St. Thomas, hebben wij, via father Jesudoss, de vraag gekregen om bij te dragen in de kosten van de renovatie.  Als Vriendenkring werken we hier graag aan mee.

 

 

In het weekeinde van de viering van Sint Jansdag van de parochie Heilige Augustinus, hebben wij mogen collecteren in de kerken van Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk. Dat leverde al een prachtig bedrag op maar we zijn er nog niet.

Ook u kunt het project ondersteunen. U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL 11 RABO 03026 34037 onder vermelding van  ‘Project 2022’.

Namens de kinderen in Kottaiyur, heel hartelijk dank hiervoor!

.

Image