gevraagd schoolbanken

Aanvraag

Onlangs kreeg de Stichting De Vriendenkring van fr. Jesudoss een aanvraag voor ondersteuning bij de aanschaf van 130 banken en tafels voor R.C.High School in Valipalayam, een afgelegen bergachtig gebied in het zuiden van India. Father Jesudoss heeft de school persoonlijk bezocht en contact gehad met Sr. Jona Kiruba Diana FSPM, het hoofd van de school. De school heeft zelf geen middelen om meubilair te kopen

Noodzaak

De school heeft ruim 800 leerlingen en staat in een zeer arme omgeving. Kinderen komen vanuit zo’n 40 omliggende dorpjes te voet of met de fiets naar school. 

Image

 

Hun ouders, vaak als dagloners werkzaam in de landbouw, verdienen maar net genoeg om hun kinderen te kunnen voeden en kleden. Ook de kinderen vanuit een naburig weeshuis gaan hier naar school. De school kan de ouders niet om een extra bijdrage vragen en ook de overheid geeft niet thuis.

Omdat er geen schoolmeubilair is volgen de kinderen de lessen op de grond. Dit is niet wenselijk en niet meer van deze tijd. Met eenvoudig schoolmeubilair als banken en tafels zal ook de kwaliteit van het onderwijs verbeteren
Image

Kosten

Father Jesudoss heeft aangegeven dat de totale kosten voor aanschaf van het meubilair € 8.625,- zijn. Een set tafel met bank kost ongeveer € 60,-.

De Vriendenkring van Fr. Jesudoss heeft toegezegd Vrienden te zoeken die hieraan willen bijdragen. En wij zijn heel blij dat al van verschillende kanten hulp is toegezegd. Maar nog niet voldoende…

Wat kunt u doen?

Iedere bijdrage is van harte welkom. Ook hier geldt ‘een klein gebaar met grote gevolgen’.

Cadeau

Bent u jarig, heeft u een huwelijksjubileum of heeft u wat anders te vieren? Is er iemand in uw omgeving die u met een origineel cadeau wilt verrassen? Denkt u dan eens aan dit project.

Met een bijdrage van € 20,- geeft u een kind de kans om de lessen vanaf een schoolbank te kunnen volgen in plaats van op de grond. Met € 60,- is de aanschaf van een set schoolmeubilair, die plaats biedt aan 3 kinderen, mogelijk.

Uw eventuele bijdrage kan overgemaakt worden op rekening NL11RABO0302634037 met vermelding ‘schoolmeubilair India’’.
Bij voorbaat heel hartelijk dank!!!