Geholpen studenten

In het  jaarverslag 2020  op onze website leest u wat Stichting De Vriendenkring van Fr. Jesudoss in het afgelopen jaar 2020 heeft bereikt.  

139 studenten hebben, ondanks de gedeeltelijke sluiting van de scholen door de lockdown en dankzij de ondersteuning van de Vriendenkring,  de kans gekregen te studeren. 

Deze 139 studenten zijn geholpen bij de opstart, het vervolg of de afsluiting van hun studie. Zeker in deze tijd van hoge werkloosheid na de lockdown in India is een studie van groot belang voor een betere kans op werk en inkomen. 

Iedere aanvraag voor ondersteuning is aangevuld met de achtergrond van de ouders, het gezinsinkomen, informatie rondom de leerling en de te volgen opleiding.  Na goedkeuring betaalt fr. Jesudoss het schoolgeld rechtstreeks aan de school. Zonder de ondersteuning van het studiefonds is een studie voor hen niet mogelijk.

Image

Van iedere student weten wij welke studie wordt gevolgd, in welk jaar hij of zij zit en wat de kosten hiervan zijn. Het weergegeven overzicht - over slechts enkele van de studenten - geeft u een beeld van de verschillende opleidingen. Vanwege de privacy zijn de namen van de studenten gedeeltelijk verwijderd. De bedragen per jaar zijn in Indiase Roepies.

 

Ieder jaar zijn er weer meer studenten die gebruik kunnen maken van het studiefonds. Beroepsleiding wordt gevolgd op MBO, HBO en Universitair niveau. In de onderstaande overzichten zit u de verdeling hiervan.

Tijdens de lockdown in 2020 en opnieuw in het voorjaar van 2021 zijn de scholen gesloten geweest.  Er is zoveel mogelijk geprobeerd om digitaal les te geven. Maar een tekort aan digitale middelen en de vaak slechte wifiverbinding maakt het voor veel studenten moeilijk om op afstand te studeren.

Toch zetten de studenten door. Een opleiding is zo belangrijk voor hen. En dankzij uw steun kunnen zij ook dit jaar weer verder met hun studie.

 

Image
Image