Dank u vrienden

De schoolbanken zijn geleverd!

Eerder lieten wij u weten dat  we, via fr. Jesudoss, de hulpvraag ontvingen voor de aanschaf  van 130 schoolbanken en tafels voor de R.C. Primary and R.C. High School in Valipalayam.

De school staat in een arme omgeving en krijgt geen enkele ondersteuning van de overheid.

De Vriendenkring heeft daarop gezocht naar sponsoren voor dit project. Dankzij extra giften van enkele vrienden, de Vincentiusvereniging gemeente Heusden, de parochie heilige Augustinus Vlijmen, de Protestantse Gemeente Vlijmen en enkele bedrijven is een groot gedeelte van het bedrag gesponsord. Het resterende bedrag heeft de Vriendenkring uit haar eigen middelen betaald. 

 

Het bericht dat de Vriendenkring, met hulp van sponsoren, het bedrag voor de aankoop van 130 banken en tafels kon toezeggen , is door het hoofd van de school Sr. Jona Kiruba Diana FSPM, met dankbaarheid en blijdschap ontvangen zo schrijft zij in haar bedankbrief van 5 juli 2019.

Image
Image

Een bedrijf in de omgeving van de school heeft opdracht gekregen om 130 sets schoolbanken en tafels te maken. Het meubilair is vervoerd naar de schilder, waar ze in prachtige kleuren, roze, blauw, paars zijn geverfd.

 

Image
Image

 

Onder toezicht van een groot aantal leerlingen op de balustrade van de school worden de banken uitgeladen. De leerlingen zijn er enorm blij mee. 

 

Image

 

De school heeft een belangrijk functie in de wijde omgeving. Er is aandacht voor de kinderen binnen hun sociale omgeving en zij krijgen goed onderwijs. Het nieuwe schoolmeubilair tilt het onderwijs letterlijk naar een hoger niveau, schreef het hoofd van de school.

 

Image
Image

 

Namens de kinderen

“Dank U Vrienden”

Voor dit project is € 8.625,-- uitgegeven.