Crisisbijdrage CORONA

Oktober 2021

In onze eerdere nieuwsberichten heeft u kunnen lezen hoe ernstig de coronapandemie in India is en welke desastreuse gevolgen deze met zich meebracht. 

Met name tijdens de tweede coronagolf zijn veel mensen gestorven, vaak jonge mensen ( twintigers en dertigers). Ouders van jonge kinderen waarvan de kinderen als (half-)wees zijn achtergebleven. Veel dagloners verloren hun werk. Geen werk betekent op het platteland in India ook geen geld, de opvang en verzorging van de (half)wezen is dan ook een schrijnende situatie. Father Jesudoss had gevraagd om financiële ondersteuning om via zijn netwerk van pastores hier iets van verlichting te kunnen bieden door het samenstellen van noodpakketten.

Uw ondersteuning

Aan de oproep heeft u op een geweldige wijze opvolging gegeven. Gewoon hartverwarmend zoals u gereageerd heeft. Samen droeg u € 4.770,= bij! Een fantastisch bedrag wat zijn weg naar India inmiddels ook heeft gevonden.

Graag willen wij u namens father Jesudoss heel hartelijk danken voor uw bijdrage!

 

Op de foto hiernaast zie u  pastor Jesuraja in Sivagangai tijdens het uitdelen van de noodpakketen. 

Image

De noodpakketten zijn op aanvraag van de lokale pastores gevuld  met rijst, kruiden en olie: één maand voedselhulp voor de allerarmste gezinnen. 

De noodpakketten zijn verdeeld over 3 plaatsen:

  • Sivagangai , ongeveer 50 km ten oosten van Madurai (zuid India);
  • Shimoga, ongeveer 300 km ten noordwesten van Bangalore (midden west India);
  • Rourkela, ongeveer 500 km ten westen van Calcutta in het noordoosten van India.

 

Image

 

Actuele situatie

De tweede coronagolf lijkt in Bangalore en in de staat Tamil Nadu (zuidoost India) onder controle. Sinds 1 oktober zijn de scholen voor leerlingen vanaf groep 10 (ouder dan 14 jaar) weer open. Naar verwachting mag groep 1 tot en met 9 vanaf november weer.  De hogescholen en universiteiten zijn ook weer geopend voor studenten. Dat geldt ook voor de studenten van St. John’s.  De nieuwe studenten starten deze maand.

Kerken, moskeeën, tempels e.d. zijn nog verplicht dicht van vrijdag tot en met zondag. En hopelijk vanaf begin november weer de hele week geopend.