Bezoek Fr. Clement Raja Selvarja aan Vlijmen

Informatie

Begin juli 2017 werden we verrast met een aankondiging van een bezoek van fr. Clement Raja en zijn broer Britto uit Verkotta van het eiland Rameswaram in Zuid India. Zij waren te gast bij Hermien van ’t Hoog (oud parochiaan en vrijwilliger Vlijmen) en haar zus Els. Graag wilden ze Vlijmen bezoeken om kennis te maken met de werkgroep van de Vastenactie om die persoonlijk te danken voor de donatie van de Vastenactie 2014.

Natuurlijk hadden zij ook belangstelling voor Vlijmen en Haarsteeg, omdat het vijf jaar lang het werkterrein was van fr. Jesudoss. Op 13 juli hebben we hen ontvangen.

In 2014 maakte voorzitter Adrie Verboord van de dekenale Vastenactie Heusden kennis met fr. Clement Raja. Fr. Clement Raja is een gedelegeerde van de bisschop en tevens directeur van de St. Joseph Higher Secondary school in Verkotta op het eiland Rameswaram. In januari 2016 waren Hermien en Els in India op bezoek en konden zij met eigen ogen zien dat de klaslokalen gebouwd werden. In februari 2017 aanschouwden Hanneke en Piet van Delft dat de school volop in bedrijf is.

Inmiddels is de leiding van deze school overgedragen aan Fr. Anthonysamy. Fr. Clement Raja kreeg van de bisschop een nieuwe opdracht in de plaats Mangalam.
De St. Josesph Higher Secondary school heeft nu 246 leerkrachten en 1200 studenten in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. De helft wordt betaald door de overheid, de andere helft door het bisdom. Hulp voor deze school is altijd welkom.

Onlangs heeft De Vriendenkring een waterzuiveringsinstallatie gedoneerd.

Het bezoek

Adrie Verboord haalde fr. Clement Raja en zijn broer Britto in Boekel op. Via een mooie tocht door het Brabants landschap bezochten de heren Fort Crèvecoeur. Daarna werd de rit voortgezet naar de Lambertuskerk in Haarsteeg. Drie dames van het MOV van de H. Augustinus parochie hadden een voortreffelijke lunch verzorgd. We kregen bezoek van het MOV Kerkdriel, gasten van het Missiecentrum uit Drunen (MCD) en collega pastoor Fr. Joe uit Schijndel. Fr. Joe bezocht in 2014 vele scholen van ons dekenaat om basisschoolkinderen te vertellen hoe hun leeftijdsgenootjes in Zuid India leven.

Aan het einde van de lunch sprak fr. Clement Raja zijn dankbaarheid uit. Vervolgens werden de heren door Piet de Jong, voorzitter van de stichting van de vriendenkring van fr. Jesudoss, verrast met een bezoek aan de St. Jan.
Op het einde van de middag stond de koffie klaar bij Hanneke en Piet van Delft. Vol trots liet Piet fr. Clement Raja en broer Britto de chrysantenkwekerij van zijn neef Alexander van Delft zien.
Tot slot werd de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.