Bericht van onze studenten

 

Het afgelopen jaar heeft de Vriendenkring weer bijna 100 studenten ondersteund bij hun studie. Vanwege de privacy van de studenten kunnen wij geen namen en/of foto’s vrijgeven. De studenten hebben ieder een eigen verhaal, hun persoonlijke omstandigheden en toekomstdromen zijn voor ieder anders.

Agnes

Zo kregen wij vorig jaar een brief van Agnes. Zij is een studente en komt uit een zeer arme familie. Agnes heeft een jongere broer die basisonderwijs volgt. Agnes wil straks haar brood kunnen verdienen op een kantoor als accountant en volgt daarvoor een opleiding op het Ananda college in Davakotta, dichtbij haar woonplaats Kanathankadu.

De vader van Agnes wordt ingehuurd, als er werk is, als taxichauffeur. De familie heeft een klein stukje grond waar de moeder hun eigen voedsel verbouwt en verkoopt. Met het kleine inkomen van de familie zijn de eerste twee jaren van de studie van Agnes betaald. Toen brak een slechte periode aan. Het regende gedurende een langere periode weinig en een periode van droogte werd voorspeld. De groente verdorde en er groeide niets meer. Dat betekende dat er niet voldoende inkomen meer was voor de studie van Agnes.

Ook dit jaar schreef Agnes ons.  De bijdrage van het Studiefonds in de afgelopen 2 jaren zorgt ervoor dat Agnes haar school toch kan afmaken. Zij is hier enorm dankbaar voor. Agnes is naast  intelligent ook heel sportief. Naast haar studie maakt ze ook deel uit van het University kho kho team. Dat is een hele populaire sport in India, waar spelers van 2 teams elkaar moeten ‘tikken’. Agnes is ook kampioen hardlopen op de 100 en 800 meter. 

 

Image
Image
Image
Image

Missiay en Thommai

Ook van hen ontvingen wij een brief. Deze jongeren wonen ook in de omgeving van Davakottai en komen uit arme gezinnen. Door de aanhoudende droogte kunnen de families hun hoofd met moeite boven water houden. Missiay komt uit een gezin met 5 kinderen. Zij kan goed leren en met de bijdrage van de Vriendenkring kan zij naar school.  Ook Thommai is een goede student.  Een deel van hun brieven vindt u hierboven. Zij en hun families zijn heel dankbaar voor de kansen die zij met behulp van de Vriendenkring krijgen.

Father Jesuraja

Bovengenoemde kinderen zijn enkele van de kinderen die door father Jesuraja begeleid worden. Father Jesuraja, tot juni 2015 pastoor in Rameshwaram,  is nu directeur van het St. Joseph Matriculation school in Devakottai.

Father Jesuraja is een van de priesters  die father Jesudoss helpt met  zijn werk voor de studenten.

 

En de vele andere studenten

Agnes, Missiay en Thommai  zijn dankbaar,  net zoals de bijna 100 andere studenten die in het afgelopen jaar hulp ontvangen hebben. Voor hen betekent deze ondersteuning een wereld van verschil. Voor deze jonge mensen geldt dat een afgeronde opleiding meer kans biedt op werk en inkomen; een kans op een betere toekomst!


Ook u als vriend van de Stichting Vrienden van Father Jesudoss, en als donateur, hiervoor heel hartelijk dank!