Mededelingen van het bestuur

Mededelingen van het bestuur.

a. De leiding van de scholen in Rameswarem, Pamban en Karankadu, allen gelegen in het zuid zuid oosten van India, hebben gevraagd om financiële ondersteuning voor de aankoop van middelen die nodig zijn voor gezond en goed onderwijs. Het betreft een waterzuiveringapparaat van 500 liter, kosten 201.500 rupees ( € 2.850,– ), vijf computers voor computerles in Pamban voor 131.250 rupees ( € 1.875,– ) en tien trapnaaimachines voor naailes in Karankadu voor 70.000 rupees ( € 1.000,– ). In overleg met fr. Jesudoss heeft het bestuur de verzoeken gehonoreerd.

b. In de Vastentijd is in de Parochie Bokhoven tweemaal gecollecteerd voor het werk van fr. Jesudoss in India. De parochie heeft € 426,10 op onze bankrekening gestort. Ons bestuur is blij met deze actie en het ontvangen bedrag dat naar fr. Jesudoss zal worden overgemaakt.

c. Fr. Jesudoss heeft ons het overzicht gestuurd van zijn Beneficiaries ( Financiële ondersteuning van studenten ) in het studiejaar 1 juni 2016 tot 1 mei 2017. In dit studiejaar heeft hij 801.700 rupees ( € 11.450,– ) uitgegeven. In het studiejaar 2015-2016 is 619.500
rupees ( € 8.850,– ) uitgegeven.

d. Ons bestuur prijst zich gelukkig dat een groot aantal Vrienden van fr Jesudoss een opdracht tot automatisch of een overeenkomst van schenking gedurende minimaal vijf jaar hebben afgegeven. Enige deelnemers hebben de bank een periodieke opdracht gegeven. Een aantal deelnemers die dit niet hebben gedaan hebben hun jaarlijkse bijdrage reeds overgemaakt. Wij hopen dat anderen die dit niet hebben gedaan alsnog een jaarlijkse bijdrage doen om het goede werk van fr Jesudoss te continueren.

e. Inmiddels zijn vier reisverslagen met daarbij behorende foto`s van Hanneke en Piet van Delft naar Zuid India op onze website geplaatst. Verslag vijf, het laatste is in voorbereiding.
Wij krijgen weleens het verzoek hoe men de reisverslagen kan vinden. Wij geven de navolgende handleiding:
Na opening klikt u op nieuws. U klikt een reisverslag aan. Wanneer u op een van de foto`s met de muis klikt zult u zien dat de foto wordt vergroot, en met pijltjes ˂ of ˃ kunt u zo door alle foto’s behorende bij het tekstblok heenlopen. Als u dit voor de eerste keer op uw computer doet duurt het even, omdat de foto’s naar uw computer geüpload moeten worden. Door op het kruisje ( X ) rechtsboven in de hoek te klikken komt u weer terug bij de tekst.
Helemaal onder aan de bladzijde ziet u een veld, waarin reacties geplaatst kunnen worden. We vinden het leuk als u daar ook uw reactie achterlaat.

Met vriendelijke groet, Piet de Jong, voorzitter.
20170518