Kerstwens 2018 van Father Jesudoss

Lieve Allemaal,

in India wordt een verhaal verteld over een jongen genoemd Dass, die altijd heel leergierig was. Op een dag vroeg hij: "Welke taal spreekt God?" Maar niemand kon hem antwoorden. Hij reisde door heel zijn land en vroeg iedereen, maar hij kreeg geen antwoord. Uiteindelijk ging hij op zoek in verre landen. Lange tijd had hij geen succes.

Image

Eindelijk kwam hij op een avond bij een dorp, genoemd Bethlehem en omdat er geen plaats was in de plaatselijke herberg, ging hij buiten het dorp op zoek naar onderdak voor de nacht. Eindelijk kwam hij bij een grot en merkte dat er een paar en een kind ook aanwezig waren. Hij stond op het punt zich af te wenden, toen de jonge moeder sprak: “Welkom Dass, we hebben op je gewacht.” De jongen, verbaasd dat de vrouw zijn naam kende, was nog meer verbaasd toen ze zei: "Je bent al heel lang op zoek naar de taal die God spreekt. Nou, nu is je reis voorbij. Vanavond zie je met eigen ogen de taal die God spreekt, hij spreekt de taal van liefde.”

En dus overwegen we elke kerst het mysterie van onze God die mens is geworden. Hij werd geboren in stilte, armoede, eenvoud en zuiverheid in Bethlehem. God spreekt slechts één taal en die taal is de taal van liefde. Hij doet de werken van liefde. Niet alleen tijdens het kerstseizoen maar ook het hele jaar door.

Dit is een bijzondere gelegenheid voor mij en voor de studenten om mijn oprechte liefde en dankbaarheid te uiten voor alles wat u bent voor mij en voor mijn werk. Door jullie bijdrage brengt u vreugde in het leven van veel arme studenten. Door uw bijdrage geeft u toekomst aan veel jonge mensen. Tot nu toe hebben meer dan 165 mensen geprofiteerd van uw steun. Meer dan 125 studenten studeren in verschillende scholen en hogescholen. De studenten zijn altijd dankbaar voor uw betrokkenheid bij hun toekomst.

Persoonlijk ben ik ook erg dankbaar voor uw vertrouwen in mij. Hoewel ik meer dan 7 jaar bij u en Nederland weg ben, herinnert u mij en steunt u mij in mijn missie om de studenten te helpen. Het is echt geweldig. De vreugde van Kerstmis is geven, onszelf aan anderen geven. Door te geven leven we. Moge God u een goede gezondheid en vreugdevolle kerst geven. Mijn kerstgebed voor u is dat u gezegend zijn. En mogen uw dagen gevuld zijn met vrede en geluk. Moge het nieuwe jaar 2019 vreugde en vrede brengen. Met zo veel liefde.

Groeten uit India. Jesudoss